Henviste patienter

DU ER HENVIST FOR ENDODONTI (RODBEHANDLING)

DU ER HENVIST FOR ENDODONTI (RODBEHANDLING)

Tandlæge Erling Kristensen udfører behandlingen assisteret af en af vore dygtige klinikassistenter. Erling er uddannet fra Århus Tandlægehøjskole og har desuden gennemført et stort antal videreuddannelseskurser i endodonti/rodbehandling i både ind- og udland foruden Tandlægeforeningens 1-årige diplomkursus i endodonti.

ER DER VENTETID PÅ BEHANDLING?
Vi har normalt ikke lang ventetid.
Så snart vi har modtaget din henvisning, kontakter vi dig, så vi kan aftale en tid til rodbehandlingen. Oplever du smerter eller hævelse inden den planlagte behandling hos os, bør du kontakte din egen tandlæge.

HVOR LANG TID TAGER BEHANDLINGEN?
Alt efter typen af rodbehandling afsætter vi op til to timer til behandlingen. Der kan være tilfælde, hvor behandlingen kræver flere besøg.

HVORDAN FOREGÅR BEHANDLINGEN?
Tanden bliver isoleret med en gummidug for at hindre infektion, og behandlingen foretages ved hjælp af mikroskop for at sikre højest mulig præcision. Du vil naturligvis blive tilbudt lokalbedøvelse under behandlingen.

JEG HAR TANDLÆGESKRÆK - HVAD GØR JEG?
Vi vil gøre alt for, at du føler dig tryg hos os. Hvis det kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte os eller komme forbi klinikken forud for behandlingen. Såfremt du ønsker beroligende medicin inden behandlingen, skal du give os besked, når du booker tid. Medicinen virker sløvende, og du må derfor ikke køre bil efter indtagelsen af medicinen.

HVAD SKAL DER SKE EFTER BEHANDLINGEN?
Den færdigbehandlede tand vil normalt blive lukket med en midlertidig fyldning, og det er herefter din egen tandlæge, der færdiggør tanden. Vi sender altid et uddybende udskrivnings-brev sammen med journalmateriale og røntgenbillede til din tandlæge.

FÅR JEG SMERTER EFTERFØLGENDE?
I den første uge efter behandlingen kan der være noget ubehag, som typisk kan afhjælpes med smertestillende håndkøbsmedicin. Dette vil du modtage information om umiddelbart efter behandlingen.

KAN DER OPSTÅ KOMPLIKATIONER?
I sjældne tilfælde kan der efter behandlingen opstå betændelse i og omkring tanden. Det kan i så fald være nødvendigt at behandle med antibiotika, operation eller i meget sjældne tilfælde fjernelse af tanden.

HVAD KOSTER BEHANDLINGEN?
Prisen afhænger af, hvor mange rodkanaler den pågældende tand har. Bemærk at der er tale om tidskrævende og komplicerede indgreb, der foretages under mikroskop, hvorfor nedenstående priser ikke kan sammenlignes med traditionelle rodbehandlinger.
Nedenstående priser skal betragtes som vejledende. Du vil altid modtage et prisoverslag forud for behandlingen.
Rodbehandling inkl. bedøvelse, røntgenbilleder og evt. midlertidig fyldning:
• Fortand eller hjørnetand DKK 4000-4500
• Lille kindtand DKK 5000-6500
• Stor kindtand DKK 6000-7500
I forbindelse med rodbehandlede tænder kan der være behov for yderligere kirurgiske indgreb. Hvis du har oplyst, at du er medlem af Sygeforsikringen ”danmark”, vil evt. tilskud til behandlingen fremgå af overslaget.

BETALING?
Du kan betale kontant, med Dankort eller med Mobile Pay. Der afregnes delbetaling efter hvert besøg.